Ir, par ko priecāties!

Aizvadīts pirmais mūsu darbības gads, kas bijis pilns ar jauniem izaicinājumiem un arī — prieku par labi padarītu darbu. Šajā rakstā īsumā esmu apkopojis paveikto un piedzīvoto, lai padalītos ar citiem, un izvērtētu mūsu kopīgo darbu.

Papildu treniņu zona

Gada laikā esam ieguldījuši daudz darba, lai pilnveidotu gan treniņu procesu, gan aprīkojumu. Vasarā ierīkotā papildu treniņu zona dod iespēju trenēties patstāvīgi paralēli jebkuriem grupu treniņiem. Šo iespēju aktīvi izmanto sportisti papildtreniņiem, kā arī sportojošie vecāki savu bērnu treniņu laikā.

Jaunas grupas

Šā gada aprīlī tika izveidota rīta grupa cilvēkiem bez iepriekšējas pieredzes, kuri pa šo laiku ir ļoti strauji progresējuši, tostarp daži trenējas arī citās grupās un gatavojas startēt sacensībās – par to prieks un lepnums!

Otrs svarīgs papildinājums treniņu grafikā ir džudo treniņi divreiz nedēļā. Mūsu treneru sastāvam pievienojies talantīgais Mārtiņš Taube (melnā josta džudo, violetā josta BJJ) un tagad ir lieliska iespēja pilnvērtīgi attīstīt BJJ vienīgo trūkumu – cīņu stājā. Uzzini vairāk treniņu grupu sadaļā mūsu mājaslapā.

Debija sacensībās

Septembrī startējām savās pirmajās sacensībās, AJP Tour Latvia, izcīnot 2. vietu komandu kopvērtējumā. Lai arī absolūti lielākā daļa mūsu biedru trenējas sava prieka pēc un neplāno startēt sacensībās, ir daļa sportistu, kuri labprāt izaicina sevi arī šādā veidā.

Video sistēma

Tuvākajā laikā tiks iedarbināta arī video novērošanas sistēma, kas paredzēta drošībai, bet galvenokārt iespējai pārskatīt treniņu procesu un individuālu tehniku, kas palīdzēs gan efektīvāk pamanīt un labot kļūdas, gan analizēt tehniskos elementus.

Izaugsme

Un, protams, viens no svarīgākajiiem rādītājiem ir dalībnieku skaita pieaugums. Visās grupās tas ir pieaudzis, un kopējais dalībnieku skaits vairāk nekā dubultojies.

Svētkus vajag svinēt!

Lai nosvinētu pirmo gadu, sarīkojām svētku treniņu ar jostu un strīpiņu ranga paaugstinājumiem un kopīgu laika pavadīšanu pēc tam. Pēc treniņa turpinājām svinēt, neformāli pavadot laiku, uzspēlējot Kahoot spēli ar jautriem jautājumiem par un ap sportu, kā arī garšīgi ēdot un vienkārši – esot kopā.

Svarīgi īpaši izcelt ranga paaugstinājumus. Pēdējos mēnešus ar nolūku aizturējām strīpiņu un jostu paaugstinājumus, pietaupot tos svētku treniņam. Lieliskā atmosfērā tika paaugstināti vairāki sportisti: divas brūnās jostas, piecas violetās un četras zilās. 

Noslēgumā – svarīgākais

Lai arī kādus faktus un skaitļus mēs aprakstītu, stāstot par iepriekšējā gadā padarīto, atmosfēra ir tas, ko nevar izmērīt. Draudzīgais, uz savstarpējo attīstību vērstais treniņu process ir pats lielākais ieguvums. Tieši šis elements bija viens no stūrakmeņiem, ko, dibinot Rīgas graplinga klubu, vēlējāmies ielikt. Tāpēc ir īpašs prieks redzēt, kā tas nes augļus. Pateicība ikvienam, kas ir bijis daļa no tā!

Aicinājums tiem, kas skatās no malas un apsver iespēju izmēģināt — laipni lūgti! Varbūt palīdz ielūkoties senākos ierakstos, kur runāju par izplatītākajām atrunām, lai nesāktu trenēties, kā arī praktiskiem padomiem, kā sagatavoties pirmajam treniņam

Tiekamies uz cīņas paklāja!

Svētku kūka
Svētku treniņa galvenā tēma bija interesantais paņēmiens Tarikoplata
Pēc treniņa garšīgi paēdām
Mūsu leģendārais videogrāfs Raivo
Graplinga kluba dibinātāju kopbilde
Vladimirs saņem balvu par uzvaru Kahoot spēlē
Kadri no svētku treniņa